Als u van plan bent om een stabiele overkapping of pergola neer te zetten, dan zijn betonpoeren onmisbaar. Een betonpoer creëert namelijk een stevige basis waar de paal op bevestigd kan worden, waardoor de paal niet zal verzakken en dankzij de poer ook een stukje boven de grond blijft. Hierdoor kan er geen vocht uit de grond in het hout trekken en zal de paal dus langer meegaan. In dit blog leest u alles wat u moet weten over het plaatsen van een betonpoer.


Betonpoer met Draadeind en Stelplaat 20x20cm (boven maat) Kleur: Antraciet

Waarom gebruik maken van een betonpoer?

Betonpoeren zijn in feite grote blokken beton die op de grond worden geplaatst en waaraan de palen van de constructie worden bevestigd. Ze worden vaak gebruikt als alternatief voor traditionele funderingen, omdat ze gemakkelijker en sneller te plaatsen zijn en minder graafwerk vereisen.

Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van betonpoeren voor jouw pergola:
  1. Eenvoudig te plaatsen

Het plaatsen van betonpoeren is veel eenvoudiger dan het graven van traditionele funderingen. Je hoeft alleen maar een gat te graven dat groot genoeg is voor de betonpoer en deze op de juiste plaats te plaatsen. Vervolgens kan je de paal van de pergola bevestigen aan de poer met behulp van bouten.

  1. Stevige en duurzame ondersteuning

Betonpoeren zijn erg stevig en duurzaam, en kunnen de palen van jouw pergola ondersteunen zonder te verzakken of te bewegen. Dit zorgt voor een stabiele en veilige constructie die vele jaren meegaat.

  1. Geschikt voor verschillende soorten grond

Een ander voordeel van betonpoeren is dat ze geschikt zijn voor verschillende soorten grond. Of je nu op klei, zand of rotsachtige grond bouwt, betonpoeren bieden een stevige en stabiele basis voor jouw pergola.

  1. Esthetisch aantrekkelijk

Betonpoeren kunnen ook esthetisch aantrekkelijk zijn, vooral als je kiest voor poeren met een afwerking die past bij de stijl van jouw pergola. Er zijn verschillende soorten betonpoeren beschikbaar, waaronder poeren met een gladde afwerking, een ruwe afwerking of zelfs poeren met een natuurlijke uitstraling.
Betonpoer 17x17 50cm - WimWood | Betaalbaar buiten genieten

Als je op zoek bent naar een manier om jouw pergola stevig en duurzaam te plaatsen, overweeg dan om betonpoeren te gebruiken. Ze bieden een snelle en eenvoudige oplossing die zorgt voor een stabiele en veilige constructie. Bovendien zijn ze ook nog eens esthetisch aantrekkelijk en geschikt voor verschillende soorten grond. Met betonpoeren kan je snel en gemakkelijk genieten van jouw nieuwe pergola!

11 maart 2023 — Bas rijpers